Η φωτιά σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαρωνικού, είναι «ελεγχόμενη και έχει σχεδόν σβήσει», ζημιές έχουν υποστεί κάποιες αυλές, ενώ και οι κάτοικοι έχουν γυρίσει στα σπίτια τους μετά την εντολή εκκένωσης.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου δήλωσε στην ΕΡΤ, «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, σχεδόν έχει σβήσει η φωτιά, μικρές κάπνες έχει σε διάφορα σημεία. Η κινητοποίηση ήταν πολύ μεγάλη τόσο από την πυροσβεστική όσο και από τους δήμους και κυρίως όταν έφτασαν τα ελικόπτερα κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά γιατί είναι πάρα πολύ δυνατός ο αέρας και μεταδόθηκε πάρα πολύ γρήγορα η φωτιά. Εμείς εκκενώσαμε την κατοικημένη περιοχή, η οποία είναι ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο το Grand Resort, στο 40ο χιλιόμετρο της παραλιακής. Πέρασε μέσα και από κατοικημένες περιοχές, πέρασε και από σπίτια, ευτυχώς δεν έχει καεί σπίτι, μόνο κάποιες αυλές έχουν πάθει ζημιές. Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός γιατί τις επόμενες μέρες. Ο κόσμος επέστρεψε στα σπίτια του».

Στην Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός, καθώς η φωτιά είναι σε κατοικημένη περιοχή.

Μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής άρχισε προληπτική εκκένωση οικισμών.

Στο μεταξύ από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα. 

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 42πυροσβέστες με 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 4 ελικόπτερα.