Η νεαρή μητέρα, που άφησε το νεογέννητο μωρό της σε καρότσι σούπερ μάρκετ στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία, μιλώντας σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απελπισμένη, δεν ήξερε πως να μεγαλώσει το μωρό και ότι το μόνο που ήθελε ήταν να επιστρέψει στο Επαγγελματικό Λύκειο που φοιτούσε.

Στην κατάθεσή της είπε ότι θέλει να πάρει το μωρό της πίσω και ότι βρέθηκε σε αδιέξοδο επικαλούμενη συναισθηματική φόρτιση. «Όταν κοιμήθηκε η μητέρα μου πήρα το μωρό και βγήκα στον δρόμο. Πρόσεξα να το αφήσω κάπου που φωτίζεται καλά για να μην κινδυνεύσει. Το άφησα στην είσοδο της πολυκατοικίας για να το βρουν αμέσως».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η νεαρή μητέρα φέρεται να είπε ενώπιον του εισαγγελέα: «Θέλω κρέμασμα... Μετάνιωσα πικρά που άφησα το μωρό μου».

Να σημειωθεί ότι οι Αρχές κατάφεραν και έφτασαν στα ίχνη της μετά από την μελέτη του υλικού των καμερών ασφαλείας της γύρω περιοχής, ενώ ήδη έχει ζητηθεί η εξέτασή της από ψυχίατρο, προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχολογική κατάστασή της.