Η οικογένεια του Τάκη Σπυριδάκη παρακαλεί τον κόσμο να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της κηδείας, η οποία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας του Τάκη Σπυριδάκη:

«Σας ευχαριστούμε όλους για τα συλλυπητήρια. Δυστυχώς τα μέσα προχώρησαν και σε δημοσίευση των πληροφοριών για τον τόπο της κηδείας του πατέρα μας παραβιάζοντας την επιθυμία μας να παραμείνουν σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η οικογένεια σας παρακαλεί να σεβαστείτε την κατάσταση, την θλίψη και το πένθος μας και να παρευρεθούν μόνο τα άτομα που επιθυμούμε».

Ο Τάκης Σπυριδάκης είχε μιλήσει για τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο τον Δεκέμβριο του 2017: «Ένα χρόνο πριν έμαθα ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχα κάποια συμπτώματα με την έννοια του ότι δεν μπορούσα να φάω καλά. Πίστευα ότι ήταν ένα σύμπτωμα από τη δουλειά μας, το άγχος μας, αλλά τι άγχος. Έκανα μια δουλειά στο θέατρο που πήγαινε εξαιρετικά καλά και πάει ακόμα. Δεν πήγα στον γιατρό. Με την επιμονή της πρώην συζύγου μου, που διατηρούμε μια εξαιρετική σχέση, πήγα σε ένα γιατρό που μου ανακοίνωσε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει».

Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε στην Αίγινα στις 4 Φεβρουαρίου 1958 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Συμμετείχε σε 13 ταινίες, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο πραγματοποίησε το 1994 με την ταινία «Ο Κήπος του Θεού», της οποίας έγραψε και το σενάριο. Η ταινία τιμήθηκε με 7 κρατικά βραβεία ποιότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη ερμηνεύοντας έναν από τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Γλυκιά Συμμορία», σε σκηνοθεσία του Νίκου Νικολαΐδη (1983). Για την ερμηνεία του τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον ίδιο χρόνο.

Ακολούθησαν οι ταινίες «Πρωινή Περίπολος» (Νίκος Νικολαΐδης, 1986), «Προστάτης Οικογένειας» (Νίκος Περάκης, 1997), «Αυτή η Νύχτα Μένει» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 1999), «Μαύρο Γάλα» (Νίκος Τριανταφυλλίδης, 1999), «Κανείς δεν χάνει σε Όλα» (Διονύσης Γρηγοράτος, 2000), «Φτηνά Τσιγάρα» (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2000), «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 2002), «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (Νίκος Περάκης, 2005), «Ισοβίτες» (Θόδωρος Μαραγκός, 2008) και "4 Μαύρα Κοστούμια" (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2009).

Το 1989 έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους «Βέρα Κρουζ», που απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο αντίστοιχο Φεστιβάλ, τιμήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και βραβεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Ταινιών της Γαλλίας το 1990.

Οι διαφημίσεις του «Αγαπούλα» που άφησαν εποχή

Εκτός από τις συμμετοχές του σε διαχρονικές κινηματογραφικές ταινίες ο 61χρονος ηθοποιός τα τελευταία χρόνια είχε γίνει ευρύτερα γνωστός και αγαπητός από τη συμμετοχή του σε μια σειρά διαφημίσεων της WIND ως Πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας ή αλλιώς «Αγαπούλας».

Στην ουσία ο Σπυριδάκης υποδύονταν τον Μάκη Ψωμιάδη από όπου και η χαρακτηριστική ατάκα-σλόγκαν «Αγαπούλα». Όπως οι περισσότεροι θυμάστε η διαφήμιση που έκανε πραγματική θραύση ήταν εκείνη με τον μετανάστη Πίου («το μαύρο Πιστόλι») τον οποίο «τσίμπησε» από τα φανάρια και παρουσίασε ως αστέρι του ποδοσφαίρου με μοναδικό ταλέντο να βάζει γκολ από τα αποδυτήρια.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλες τις διαφημίσεις της εταιρείας με τον αξέχαστο Πρόεδρο «Αγαπούλα», Τάκη Σπυριδάκη.