Η πρόταση του εισαγγελέα διατηρεί, όπως αναμενόταν εκ του αρχικού προσδιορισμού του αδικήματος, το πιο ελαφρύ ποινικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα τόσο ο καταστηματάρχης όσο και ο μεσίτης να μην κατηγορούνται προς το παρόν για ανθρωποκτονία με δόλο ή ενδεχόμενο δόλο, όπως ζητάει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου.

Εάν η πρόταση του εισαγγελέα γίνει δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο θα παραπεμφθούν και οι έξι σε δίκη. Από την πλευρά της η οικογένεια ζητά την μετατροπή της κατηγορίας.

«Αυτή η εισαγγελική πρόταση περιλαμβάνει σκέψεις οι οποίες οδηγούν σε άλλη κατηγορία δηλαδή αυτή της ανθρωποκτονίας και όχι της θανατηφόρου σωματικής βλάβης», αναφέρει από την πλευρά της η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Άννα Παπαρούσου.

«Παρενέβην μόνο για τον αφοπλισμό και μόλις έκανα τον αφοπλισμό, σταμάτησα και δεν τον ξαναπείραξα. Γι αυτό και πιστεύω η δική μου, να το πω έτσι, η δράση των δέκα δευτερολέπτων δεν ήταν η θανατηφόρα. Σαν αυτόπτης μάρτυρας που ήμουν εκείνη τη στιγμή τελείως ενστικτωδώς αντέδρασα σε μία απειλή», είπε στο OPEN ο μεσίτης που ενεπλάκη στο περιστατικό.

«Δεν υπήρχε, να σας το πω έτσι, ούτε σκέψη ούτε τίποτα, μία ενστικτώδης αντίδραση γιατί έκρινα έναν δράστη επικίνδυνο που βγαίνει με το μαχαίρι και στην κατάσταση που βρισκόταν θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερο κακό», συμπλήρωσε ο μεσίτης.