Παρά την αρχική αισιοδοξία που προέκυψε από το γεγονός ότι ο προηγούμενος διαχειριστής -μόνιμος υπαξιωματικός του ΠΝ- «έσπασε» κατά την ανάκριση και ομολόγησε ότι είχε αφήσει να εισέλθουν παράτυπα στην αποθήκη ο προκάτοχός του (σ.σ. μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018) και δύο πρώην στελέχη των ΟΥΚ, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το ποιος πήρε τον βαρύ οπλισμό και πού βρίσκεται αυτός σήμερα.

Με απλά λόγια, μπορούν να αποδοθούν διοικητικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του ΠΝ, όμως φανα σχηματιστεί δικογραφία κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Παρά το γεγονός ότι για τα δύο πρώην στελέχη των ΟΥΚ -που υπέδειξε ο υπαξιωματικός του ΠΝ που «έσπασε»- υπάρχουν ενδείξεις για επαφές την αθηναϊκή νύχτα, εφόσον δεν έχει βρεθεί ο οπλισμός και δεν υπάρχουν ενδείξεις για το που αυτός βρίσκεται, η έρευνα μοιάζει να βαλτώνει.

Άλλωστε, πηγές του ΥΠΕΘΑ, σχολίαζαν στο Reader.gr πως «ούτε οι αντιαρματικοί εκτοξευτές, ούτε οι τηλεχειριζόμενες νάρκες κατά προσωπικό (σ.σ. όχι αυτές που έχουν απαγορευτεί από τις διεθνείς συνθήκες) είναι όπλα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος χωρίς ειδική εκπαίδευση κι αν το κάνει το πιθανότερο είναι πως θα κινδυνεύσει ο ίδιος».

Όσον αφορά στο βιντεοληπτικό υλικό, που διαρροές ήθελαν να έχουν καταγραφεί ακόμα και οι κινήσεις των δραστών, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Το Reader.gr είχε από τις 10/9 επισημάνει πως «αποτελεί ερωτηματικό το εάν υπάρχουν ακόμη καταγεγραμμένα στιγμιότυπα έως και 9 μήνες πίσω».

Αυτό που υπάρχει για την ώρα είναι μία σημαντική ομολογία -που όμως είναι διοικητική αμέλεια και δεν στοιχειοθετεί ποινική δίωξη-, ένας συγκεκριμένος κύκλος υπόπτων (τουλάχιστον τρεις, όχι πάνω από δέκα), ενδείξεις για το πώς και πότε έγινε η κλοπή όπλων και πυρομαχικών, όχι όμως οι απαιτούμενες αποδείξεις για τα πρόσωπα και φυσικά κανένα στοιχεία για το πού βρίσκονται σήμερα οι αντιαρματικοί εκτοξευτές, οι χειροβομβίδες, οι νάρκες κ.ά.