Την εντολή έδωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας, αξιοποιώντας σχετική πληροφόρηση που είχε. Γύρω στις 06:00 το πρωί της Τρίτης, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της ΕΚΑΜ, μαζί με φύλακες του καταστήματος κράτησης πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στους χώρους κράτησης και νοσηλείας. Μαζί είχαν και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο Κ-9, που ερευνά για ναρκωτικά.

Αναλυτικότερα, μετά από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • στο κελί ενός 39χρονου Αλβανού, 19 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη βάρους 9,7 γραμμαρίων, στιλέτο, το χρηματικό ποσό των 630 ευρώ και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • στο κελί ενός 38χρονου Έλληνας, συσκευασία περιέχουσα κάνναβη βάρους 5 γραμμαρίων και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • στο κελί ενός 38χρονου Γεωργιανού, συσκευασία περιέχουσα κάνναβη και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 38χρονο Έλληνα, τον 38χρονο Γεωργιανό και τον 39χρονο Αλβανό, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της επονομαζόμενης «αλβανικής μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» με αρχηγό τον Κλοντιάν Λ. Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση των Αρχών είναι να συνεχιστούν οι αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό πολεμοφοδίων και ναρκωτικών.