Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, οι αρχές εξετάζουν αν η υπόθεση αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό ή πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Όπως πάντα υποστηρίζει το ρεπορτάζ του Alpha, μία 19χρονη είχε πάει στις 5 Σεπτεμβρίου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να γεννλησει και στις 6 Σεπτεμβρίου έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι.

Όμως η 19χρονη είχε πάει στο νοσοκομείο, με την ταυτότητα μιας άλλης γυναίκας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και όπως ομολόγησε, επρόκειτο για την ταυτότητα της αγοράστριας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το παιδί θα πέρναγε κανονικά με την σφραγίδα του νόμου στην οικογένεια της θετής-αγοράστριας μητέρας, αυτό μάλιστα είναι και το πρώτο στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αυτό ήταν το τέταρτο παιδί της 19χρονης γυναίκας από το 2015 μέχρι τώρα,παρότι είναι ανύπαντρη, με τις αρχές να εξετάζουν που βρίσκονται τα υπόλοιπα παιδιά.

Το τρίτο στοιχείο είναι ότι αν και η γυναίκα, κάτοχος της ταυτότητας, που αναζητείται εδώ και 10 μέρες ακόμα δεν έχει εντοπιστεί, ενώ η διεύθυνση που είχε δηλώσει είναι ανύπαρκτη.

Το προσωπικό του νοσοκομείου διαπίστωσε την πλαστοπροσωπία όταν η 19χρονη πήγε να δηλώσει το παιδί.

Όπως δήλωσε στον Alpha, o αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Νικαίας, «κατά τις διαδικασίες δήλωσης του παιδιού στο ληξιαρχείο όπως συνίσταται να είναι η δήλωση γέννας, διαπίστωσαν ότι δεν ήταν το άτομο που αναφερόταν στην ταυτότητα».

«Η αστυνομία προέβη σε ενέργειες προσωποκράτησης της κυρίας μέχρι να ολοκληρώσει τις διαδικασίες της γέννας και να πάρει εξιτήριο. Η κυρία πήρες εξιτήριο και με αυτόφωρη διαδικασία και ορίστηκε τακτική διάσημος», προσθέτει ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου.

Το νεογέννητο παραμένει με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Νίκαιας.