Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ένας 51χρονος από τον Αλμυρό του Βόλου, ένας ανήλικος μόλις 11 ετών, με τη συμμετοχή και ενός 20χρονου, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι έχει νοητική υστέρηση, τον βίασαν και τον λήστεψαν.

Όπως αναφέρει ο taxydromos.gr, όλα συνέβησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Ο 51χρονος κατήγγειλε ότι οι δύο νέοι τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία, με τη βία ενήργησαν σε βάρος του ασελγείς πράξεις και στη συνέχεια του έκλεψαν την αλυσίδα με τον σταυρό. 

«Ο 11χρονος με είχε χτυπήσει στο παρελθόν και φοβήθηκα», φέρεται να είπε ο 51χρονος.

Άμεσα οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού άρχισαν να ερευνούν την καταγγελία και μέσα σε διάστημα δύο ωρών από την καταγγελία συνέλαβαν τους δύο νεαρούς. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν για τις πράξεις τους στον ανακριτή Βόλου. Εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ληστεία και για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη. 

Ο ανήλικος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του taxydromos.gr, φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες. Είπε ότι ζήτησε χρήματα από το 51χρονο και ότι εκείνος του απάντησε ότι είχε μόνο την αλυσίδα. Υποστήριξε ότι πήρε τον σταυρό και ότι τον πούλησε στον 20χρονο έναντι του ποσού των 5 ευρώ. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι με τα χρήματα αυτά έπαιξε ηλεκτρονικά παιχνίδια. «Δεν ξέρω τίποτα άλλο», είπε για τις ασελγείς πράξεις, που φέρεται να διέπραξε. 

Από την πλευρά του ο 20χρονος ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τυχαία στην πλατεία τον 11χρονο και τον 51χρονο. Εκεί αγόρασε από τον ανήλικο τη χρυσή αλυσίδα με τα χρήματα που του έδωσε ο πατέρας του για να αγοράσει τσιγάρα και μια κάρτα. Τέλος, υποστήριξε ότι είδε τον παθόντα και τον 11χρονο να απομακρύνονται σε απόμερο μέρος, αλλά δεν τους ακολούθησε, καθώς φοβήθηκε, γιατί ο πατέρας του δεν του είχε επιτρέψει να καθίσει παραπάνω στην πλατεία και έπρεπε να πάει στο σπίτι. 

Μετά τις απολογίες στον ανακριτή ο 11χρονος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς σε εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα ποινικά δεν φέρει καμία ευθύνη, επειδή είναι κάτω από 12 ετών. Αντίστοιχα, ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές κάθε μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσίας 5.000 ευρώ. 

Επισημαίνεται ότι η υπεράσπιση ζήτησε τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως οι ασελγείς πράξεις διαπράχθηκαν. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται και από την Εισαγγελία Βόλου. 

Σε εξέταση του 51χρονου από γιατρό που έγινε με αίτημα της υπεράσπισης φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ευρήματα για ασελγείς πράξεις. Ακόμη έχει ζητηθεί ψυχιατρική εξέταση του 20χρονου, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής υστέρησης.

Πηγή: www.taxydromos.gr