Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης θα δικαστούν για παράνομη διέλευση συνόρων, μετά την απόφαση να τεθεί στο αρχείο η κατηγορία για κατασκοπεία.

Την 1η Μαρτίου 2018, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί σε περιπολία ρουτίνας στην οριογραμμή δασικής περιοχής, συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιωτικούς σε τουρκικό έδαφος. 

Αμέσως άρχισαν διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής και τουρκικής πλευράς έτσι ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο αξιωματικοί. Οι διαβουλεύσεις έφτασαν άμεσα σε επίπεδο επικεφαλής ενόπλων δυνάμεων,ωστόσο λύση δεν βρέθηκε.

Μητρετώδης και Κούκλατζης μεταφέρθηκαν στην Αδριανούπολη και προφυλακίστηκαν. Λίγες μέρες μετά κατατέθηκε το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο και απορρίφθηκε.

Στις 17 Ιουλίου απορρίφθηκε το 5ο (και τελευταίο) αίτημα αποφυλάκισης που υποβλήθηκε από τους δικηγόρους των δύο Ελλήνων αξιωματικών και ενώ δεν είχαν υποβληθεί ακόμα κατηγορίες.

Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης παρέμεναν κρατούμενοι από τις 5 Φεβρουαρίου 2018 και επαναπατρίστηκαν στις 15 Αυγούστου 2018.