Συγκεκριμένα, στη δικογραφία που έφτασε στην Βουλή, με την κατάθεση του Γιάννη Αγγελή, ο τελευταίος φέρεται να λέει πως η Ελένη Τουλουπάκη ήθελε fast track δίωξη χωρίς τήρηση των δικονομικών κανόνων για το σκάνδαλο Novartis, ακόμα πως όταν έφτασαν στην Βιέννη για τη δικαστική συνδρομή, απλώς ανακοίνωσε πως θα ασκούσε ποινική δίωξη κατά των Λοβέρδου, Σαλμά και Γεωργιάδη. 

Σχετικά με τον Ρασπούτιν, και επικαλούμενος την Ξένη Δημητρίου, σημείωσε πως του μεταφέρθηκε πως πρόκειται για κυβερνητικό στέλεχος που επικοινωνεί μέσω τρίτου με την Τουλουπάκη. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, «κάθε εντολή που έδινα, θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της αόρατης δύναμης». 

Ερωτώμενος για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον μυστηριώδη «Ρασπούτιν», ο Γιάννης Αγγελής, φέρεται να σημειώνει στην κατάθεσή του πως «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι» Ο αντιεισαγγελέας δεν διστάζει πάντως να αφήσει αιχμές και κατά του πρώην πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είχε δρομολογήσει απομάκρυνση της Τουλουπάκη, όμως τον «εμπόδιζε κάποια υπέρτερη αρχή».