Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Plane Pull για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Εκατοντάδες άτομα προσπάθησαν να κάνουν κάτι φαινομενικά ακατόρθωτο: να τραβήξουν για 20 ολόκληρα μέτρα ένα αεροπλάνο Boeing 737-400, με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για τις δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Φέτος συμμετείχαν 14 ομάδες των 20-30 ατόμων και προσπάθησαν να τραβήξουν με σχοινί το Boeing 737. Ο Δημήτρης Ράλλης που υπηρετεί στην ΕΚΑΜ έκλεψε την παράσταση αφού κατάφερε να τραβήξει το αεροσκάφος μόνος του!

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «για μία ακόμα χρονιά το αδύνατο έγινε δυνατό και ομάδες των 20 ατόμων, η κάθε μία, κατάφεραν να μετακινήσουν ένα Boeing. Με ενθουσιασμό, χαμόγελο και προπάντων με πίστη σε ένα κοινό όραμα, το χαμόγελο κάθε παιδιού, εκατοντάδες άνθρωποι συναντήθηκαν στην πίστα του αεροδρομίου και απέδειξαν με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι μόνο μέσω της συλλογικής προσπάθειας και της ένωσης δυνάμεων μπορούμε να καταφέρουμε το αδύνατο». Από την πλευρά της, η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, συμπλήρωσε ότι «ειδικά στη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, εκδηλώσεις και δράσεις, όπως το Plane Pull είναι ακόμα πιο σημαντικές, καθώς εκτός από τον πρωταρχικό τους στόχο, αυτόν την προσφοράς, αναδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη και η ομαδικότητα για την επίτευξη ενός κοινού στόχου».