Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης. 

Το πρώτο κτήριο είναι παλιό και βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία Βάθη, ενώ τελεί υπό κατάληψη εδώ και σχεδόν μία τριετία (σ.σ. από το 2016).

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του είχαν βρει καταφύγιο περίπου 150 άτομα αλλοδαποί. Πρόκειται για άτομα από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Κουρδιστάν κ.ά. χώρες, ενώ ανάμεσα τους είναι και περίπου 40-50 παιδιά.

Περίπου άλλα 80 άτομα, ανάμεσα τους και 30 παιδιά, βρίσκονταν στο κτήριο της οδού Αχαρνών 22.

Όλοι έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου θα γίνει η ταυτοποίησή τους και εξακρίβωση του υπό ποιες συνθήκες βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας και θα κινηθούν οι διαδικασίες ασύλου για όσους το δικαιούνται και διοικητικής απέλασης για όσους δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη χώρα.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα και συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες (ΜΑΤ, Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, Άμεση Δράση, Αλλοδαπών), ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες και για ναρκωτικά. Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και drone.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Ασφάλειας για το ποιος ήταν αυτός που μετέφερε τους ανθρώπους στα συγκεκριμένα κτήρια κι αν υπήρχε και οικονομικό όφελος.