Οι αστυνομικοί, λίγο μετά τις 05:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, απέκλεισαν τον χώρο και προχώρησαν στην εκκένωση των δύο κτηρίων, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το έτος 2016.

Εντός του κτηρίου στην οδό Αχαρνών 22, βρέθηκαν 90 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι, ενώ ένας από τους άνδρες αλλοδαπούς συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Εντός του κτηρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή - Αχαρνών και Μάγερ, βρέθηκαν 179 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι, ενώ κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Όπως έγραψε από νωρίς το πρωί το Reader.gr, πρόκειται για άτομα από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Κουρδιστάν κ.ά. χώρες. Όλοι οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε, ότι το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σουρμελή - Αχαρνών και Μάγερ, γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, η συνολική επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. και πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ, ενώ μέχρι το έτος 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο.