Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη δυτική Θεσσαλονίκη με την Πυροσβεστική να δέχεται κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από 150 κλήσεις.

Το έργο της άντλησης συνεχίζεται σήμερα το πρωί σε περιοχές του Λαγκαδά όπως στο Περιβολάκι, τα Λαγυνά, το Καβαλάρι και τη Νικόπολη.

Κάτοικοι κατήγγειλαν στο grtimes.gr ότι το ρέμα που βρίσκεται κοντά στα σπίτια τους, έχει πολλά χρόνια να καθαριστεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφήσει μεγάλο όγκο νερού.

Οι πυροσβέστες διέσωσαν εννέα ανθρώπους, κυρίως από την περιοχή της Ευκαρπίας.

Τεράστιοι όγκοι λάσπης και άλλα φερτά υλικά κατέληξαν μέσα σε σπίτια στους Ανθόκηπους, κάτω από την αερογέφυρα Σταυρούπολης, όταν υπερχείλισε ρέμα στην περιοχή.

Πολλά ήταν και τα ατυχήματα που έγιναν στους δρόμους, εξαιτίας του νερού. Σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας οι βροχές συνοδεύτηκαν από ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας άνω των 5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την Τετάρτη.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 20/09/2019. Με κύκλους σημειώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις.


Φωτογραφία: meteo.gr