Η οικογένεια Μπακογιάννη ευχαριστεί την Αττικό Μετρό ΑΕ για την τιμητική πρόταση της μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός», ωστόσο τονίζει πως δεν μπορεί να την αποδεχτεί.

Το σχέδιο προέβλεπε τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης» και του σταθμού «Άγιος Δημήτριος» σε «Αλέκος Παναγούλης». Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr οι αλλαγές δεν πρόκειται να προχωρήσουν.

Από την πλευρά της η οικογένεια Μπακογιάννη αναφέρει πως το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη δεν θέλει να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση διότι κάτι τέτοιο θα προσέβαλε τη μνήμη του.

Ολόκληρη η δήλωση της οικογένειας Μπακογιάννη:

«Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη.