Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 28χρονου, Αλέξης Κούγιας στο STAR, ένας από τους λόγους του ατυχήματος ήταν βλάβη στο τιμόνι.

«Οι πραγματογνώμονες τους οποίους όρισε η τροχαία Πατρών, έχουν διαπιστώσει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο τιμόνι, που δικαιολογεί αυτού του είδους την εκτροπή»

Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες η βλάβη υπάρχει, αφού η μπάρα στο τιμόνι είναι σπασμένη, μόνο που σύμφωνα με πληροφορίες του STAR έγινε μετά τη σύγκρουση γεγονός που  αποκαλύπτει και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων.

Όπωα ναφέρει ρεπορτάζ  του STAR, o εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά ήδη άσκησε στον 28χρονο οδηγό ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Οι κατηγορίες είναι:

  • Επικίνδυνη οδήγηση
  • Ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας
  • Εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος
  • Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος είχε παρασύρει με το αυτοκίνητο του γιαγιά και εγγονάκι στις 25 Αυγούστου στην περιοχή Καμάρες του Αιγίου, όπου είχαν βγει για βόλτα.

Ο νεαρός τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις Καμάρες, όπου σύμφωνα με τους δικηγόρους του είχε πάει για ν’ αυτοκτονήσει.

Η πλευρά του 28χρονου υποστηρίζει ότι πάσχει από βαριά κατάθλιψη κάτι το οποίο διέγνωσαν και οι ψυχολόγοι του Πολεμικού Ναυτικού που τον εξέτασαν και νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.