Σχεδόν δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι δράστες γκρέμισαν με όχημα την κεντρική είσοδο σε διαγνωστικό κέντρο επί της Ασκληπιού 38 στον Πειραιά, εισέβαλαν και άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία. Το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις πέντε δραστών, οι οποίοι μάλιστα ήταν ντυμένοι ομοιόμορφα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι επειδή η εισβολή με το αυτοκίνητο δεν ήταν τελείως επιτυχημένη, η... συμμορία των πέντε χρησιμοποίησε και βαριοπούλες για να μπουν μέσα.

Στη συνέχεια διέφυγαν με το ίδιο όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση, με την Αστυνομία να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι πρόκειται για νεαρά άτομα που έχουν συστήσει τουλάχιστον δύο συμμορίες και «χτυπούν» με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι έχουν σημειωθεί και άλλα αντίστοιχα κρούσματα με αυτοκίνητο σε καταστήματα στις περιοχές Περιστέρι, Μεταμόρφωση, Νίκαια, Πέτρου Ράλλη.

Εισβολή και σε κατάστημα με ποδήλατα

Στόχος διαρρηκτών έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης κι ένα κατάστημα με ποδήλατα στη Λεωφόρο Λαυρίου στα Γλυκά Νερά, με τους δράστες να χρησιμοποιούν επίσης αυτοκίνητο για να γκρεμίσουν την κεντρική είσοδο και να εισβάλλουν.

Οι δράστες έκαναν όπισθεν και έσπασαν τη τζαμαρία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ιδιοκτήτριας έχουν πάρει οκτώ ποδήλατα και έχουν αδειάσει το συρτάρι της ταμειακής μηχανής.