Ο πατέρας υποστήριξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι δεν την παρέδωσε στη μητέρα της γιατί συνελήφθη από τις Αρχές για παράβαση του νόμου περί μεταναστών.

Αν και έχει ενημερώσει τις Αρχές, κανείς δεν έχει ενοχλήσει για την παράδοση της μικρούλας, όπως αποκαλύπτουν οι δικηγόροι του.

«Με συνέλαβαν την Παρασκευή, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Και η γυναίκα μου το ήξερε αυτό και τα έκανε όλα για να πάρει την κόρη μου πίσω στη Συρία με παράνομο τρόπο. Εντάξει; Είναι σχέδιο της γυναίκας μου. Το παιδί είναι με την την αδερφή μου και τον αδερφό μου εδώ στην Αθήνα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, με εξώδικο οι δικηγόροι του πατέρα ενημερώνουν την Εισαγγελία Ανηλίκων, την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αλλά και το «Χαμόγελο Του Παιδιού» ότι το παιδί είναι καλά, ότι δεν υπάρχει αρπαγή της και ότι μπορεί να παραδοθεί στις αρχές. Παρόλα αυτά μέχρι το απόγευμα το Amber Alert ήταν ενεργοποιημένο.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη της μικρής Αθηνάς χάθηκαν την Παρασκευή στο Παλαιό Φάληρο και ενεργοποιήθηκε το Amber Alert, ωστόσο μετά από εισαγγελική εντολή το «Χαμόγελο του Παιδιού» το απέσυρε. Όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση, το απόγευμα της Παρασκευής ο πατέρας του κοριτσιού απέκρυψε τον τόπο διαμονής της ανήλικης και αρνήθηκε να την επιστρέψει στη μητέρα της.

Ο ίδιος αναφέρει τώρα ότι δεν θέλει να παραδώσει το παιδί στη μητέρα γιατί, όπως υποστηρίζει φοβάται ότι θα το φυγαδεύσει στο εξωτερικό.