Η ληστεία έλαβε χώρα σχεδόν δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, όταν άγνωστοι γκρέμισαν με όχημα την κεντρική είσοδο σε διαγνωστικό κέντρο επί της Ασκληπιού 38 στον Πειραιά, εισέβαλαν και άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία.

Το βίντεο που είναι ένα από αυτά που εξετάζει η αστυνομία και καταγράφει τα λίγα δευτερόλεπτα που διήρκεσε η «καταδρομική ληστεία».

Οι σκηνές προκαλούν σοκ, αφού οι ληστές είναι τόσο αποφασισμένοι που κάνουν όπισθεν προς την τζαμαρία του διαγνωστικού κέντρου, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι εκείνη την στιγμή περνάει από μπροστά τους ένα άλλο όχημα.

Οι κάμερες του διαγνωστικού κέντρου έχουν καταγράψει τους πέντε κουκουλοφόρους, να κατεβαίνουν και να βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Αρχικά προσπαθούν να σπάσουν την τζαμαρία με βαριοπούλες και αφού αποτυγχάνουν, χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο ως «πολιορκητικό κριό».

Μετά από 3-4 φορές που έπεσε το αυτοκίνητο στην τζαμαρία, άνοιξε μία μικρή τρύπα και οι δράστες, οι οποίοι φορούσαν γάντια, εισήλθαν και αφού έψαξαν τα συρτάρια και άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν.

Τα πρόσωπα των ληστών ήταν καλυμμένα και σύμφωνα με το Star οι αστυνομικοί εξετάζουν βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες για να εντοπίσουν το αυτοκίνητο και για να βρουν ποιο ήταν το δρομολόγιο διαφυγής του.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και σε μαγαζί με ποδήλατα στα Γλυκά Νερά.