Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στο ύψος της Αερογέφυρας της Αττικής Οδού στον Ασπρόπυργο και επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν για έλεγχο το ασημί Volkswagen που επέβαιναν οι δύο δράστες. Ωστόσο, αυτοί είχαν αντίθετη άποψη και επιχείρησαν να διαφύγουν. Ανέπτυξαν ταχύτητα και εμβόλισαν το περιπολικό που βγήκε στον δρόμο τους, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και στα δύο οχήματα. 

Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά μετά από λίγο επετεύχθη η ακινητοποίηση των ανωτέρω δραστών παρά την αντίσταση που προέβαλαν. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής, της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της φθοράς κατ’ εξακολούθηση καθώς και της βίας κατά υπαλλήλων. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ασπροπύργου, οι δράστες είχαν μεταβεί λίγες ώρες νωρίτερα σε περιοχή της Βοιωτίας και αφαίρεσαν από υποσταθμούς διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, 10 κομμάτια πηνίων και 3 καλώδια. Εντός του οχήματος βρέθηκαν τα ανωτέρω, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κόφτης μετάλλων, λοστός και κοντάρι.

Επίσης, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης διακίνησης μεταναστών και των διακεκριμένων κλοπών και φθορών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.