Το περιστατικό σημειώθηκε στο γραφείο των γιατρών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και σύμφωνα με το veriotis.gr, μία γιατρός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, ενώ σημειώθηκαν αρκετές ζημιές στα γραφεία τους.

Η γιατρός που τραυματίστηκε, Βασιλική Κιάτου, εξήγησε τι ακριβώς συνέβη: «Ήταν γύρω στις 2:30 το μεσημέρι όταν μαζί με τις συναδέλφους μου συνταγογραφούσαμε στους υπολογιστές του γραφείο. Ξαφνικά άρχισε να πέφτει σκόνη, κάτι που είχαμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν όμως αυτή τη φορά και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου έπεσε πολύ μεγάλο κομμάτι από το ταβάνι των γραφείων! Ενστικτωδώς τράβηξα την καρέκλα προς τα πίσω, όμως η καταστροφή ήταν τόσο μεγάλη που ευτυχώς για μένα τραυματίστηκα ελαφρά. Επικράτησε πανικός, αφού ο έντονος θόρυβος και το σπάσιμο που ακούστηκε κινητοποίησε το νοσηλευτικό προσωπικό που μπήκε μέσα για να μας βοηθήσει», είπε στο veriotis.gr.

«Το έχουμε ξαναζήσει»

«Το έχουμε ξαναζήσει. Να πέφτουν σκόνες ή μικρά κομμάτια από σοβάδες, το έχουμε ξαναζήσει. Και στο διπλανό μας γραφείο, αυτό του διευθυντή της μονάδας είχε πέσει σοβάς πριν λίγα χρόνια, ωστόσο τότε δεν υπήρχε κανένας μέσα. Πριν από λίγους μήνες παρατηρήσαμε πως πέφτουν πάλι σοβάδες και καλέσαμε την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βέροιας που διαπίστωσε διαρροή. Έγιναν οι απαραίτητες τότε εργασίες, βάφτηκε το ταβάνι, όμως απ’ ότι φαίνεται χρειάζεται επιπλέον παρεμβάσεις στην ταράτσα που είναι από πάνω μας. Δεν παρατηρήσαμε κάτι διαφορετικό στο ταβάνι το τελευταίο διάστημα, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται η υγρασία και η βροχή των ημερών πρέπει να έκαναν τη δουλειά τους…» δήλωσε η γιατρός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κικίλιας: Αυτή είναι η κατάσταση που παραλάβαμε από Ξανθό και Πολλάκη

 

 

 

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open. Ο υπουργός -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι έγιναν παρατυπίες στις προσλήψεις στα νοσοκομεία από την προηγούμενη κυβέρνηση.  Με αφορμή το περιστατικό με την διακοπή ρεύματος στο ΚΑΤ, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στους σοβάδες που έπεσαν στο Νοσοκομείο Βέροιας και έριξε τις ευθύνες για την κτηριακή κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων στον προκάτοχό του, Ανδρέα Ξανθό και τον πρώην αναπληρωτή Υγείας, Παύλο Πολάκη.