Σοκάρει ο διάλογος που μεταδόθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Star, ανάμεσα σε δημοσιογράφο και υποψήφια μητέρα, η οποία σκόπευε ν' αγοράσει ένα κοριτσάκι από το κύκλωμα εμπορίας βρεφών που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Διάλογος:

-Ελληνίδα η μητέρα;

-Όχι

-Από ποια χώρα;

-Βουλγαρία. Υπέγραψε η μητέρα, εγώ δεν ήμουν παρούσα βέβαια. Ο γιατρός ο συγκεκριμένος με παρέπεμψε στους άλλους. Στο κύκλωμα. Βλέποντας την ανάγκη μου, μου είπαν ότι μπορούν να μου δώσουν ένα κορίτσι. Όλη η συνεννόηση γινόταν με τον δικηγόρο και τελικά μου ήρθε το παιδί, το οποίο ήρθε από επαρχία από νοσοκομείο δημόσιο.

-Εσείς που πληρώσατε στον δικηγόρο;

-Ναι, 30.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η αστυνομία έχει στα χέρια της 400 σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος.

Η παρακολούθηση διήρκεσε έξι μήνες και αποκάλυψε όχι μόνο τη δράση του κυκλώματος αλλά και τον τιμοκατάλογο και τις αμοιβές των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», o τιμοκατάλογος της ντροπής ήταν ο εξής:

  • 25.000 ευρώ έπαιρνε σε πολλές περιπτώσεις ο γιατρός

από αυτά

  • 3.000 πήγαιναν στον εμπλεκόμενο δικηγόρο
  • 2.000-6.000 έπαιρναν οι δύο γυναίκες από την Γεωργία που μεσολαβούσαν σε διάφορα στάδια της διαδικασίας
  • 3.000-4.000 στη βιολογική μητέρα

Επίσης τρόμο προκαλούν οι αποκαλύψεις για το πώς μεταχειριζόταν το κύκλωμα, τις μητέρες, όπως μία υπήκοος Βουλγαρίας που χρησιμοποιήθηκε από την οργάνωση σε τρεις περιπτώσεις, προκειμένου στη μία να παραδώσει το έμβρυο που κυοφορούσε, σε άλλη για να χρησιμοποιηθεί ως παρένθετη μητέρα και σε μία τρίτη για να πουλήσει τα ωάρια της

«Δεν γνώριζα κανένα από τα μέλη του κυκλώματος», δηλώνει άλλη εμπλεκόμενη στην υπόθεση.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο.