Πρόκειται για την καταδικασμένη για την επίθεση σε Αφγανό που μαχαιρώθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά και για την επίθεση στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο το 2008, Θέμιδα Σκορδέλη αλλά και τις Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγο του «πυρηνάρχη» Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη και την Νικόλ Μπενέκη, πρώην σύντροφο του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.  

Στην απολογία της, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η Θέμις Σκορδέλη, υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής το 2012, δήλωσε πως είναι οπαδός και ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής.

Όπως είπε η κ. Σκορδέλη, το πιστεύω της ήταν «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και την ενδιέφερε «η επιστροφή των παράνομων αλλοδαπών στις χώρες τους», καθώς έβλεπε πως «δεν μπορούσαν να αφομοιωθούν» στην Ελλάδα. 

Έτσι, όπως είπε, επειδή είχε απευθυνθεί σε βουλευτές χωρίς να βλέπει ανταπόκριση από αυτούς, «στράφηκα προς τη Χρυσή Αυγή γιατί είδα ανθρώπους, που τιμούν τον εθνικό ύμνο και τη σημαία. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μου έκανε την τιμή (σ.σ.: να είναι υποψήφια). Είδα ένα μορφωμένο άνθρωπο, μειλίχιο και μου το πρότεινε».

Η κ. Σκορδέλη αρνήθηκε την εμπλοκή της σε περιστατικά βίας κατά αλλοδαπών που της αποδίδονται, λέγοντας πως «δεν έχω προπηλακίσει ή εξυβρίσει κανέναν. Ζητούσα ποσόστωση, νομιμότητα και επιστροφή των παρανόμων αλλοδαπών», καθώς, όπως ανέφερε, υπήρχε «υπερσυσσώρευση, εστίες βρώμας και δυσωδίας, μία υγειονομική βόμβα».

Η κατηγορουμένη ρωτήθηκε και για τον χαρακτηρισμό «κατσαρίδες» που είχε χρησιμοποιήσει για αλλοδαπούς σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. Σχετικά η κ. Σκορδέλη είπε: «Εκείνη τη μέρα στη συνεδρίαση ήταν μέσα όλα τα Εξάρχεια. Υπήρχε η πρόταση να αυξηθεί η αστυνόμευση και ήθελα να εξηγήσω ότι δεν είναι λογικό. Ήταν ατυχές παράδειγμα. Έχω ζητήσει συγγνώμη. Δεν τους θεωρώ κατσαρίδες, τους λυπάμαι για αυτά που περνάνε». Κληθείσα να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό «υπάνθρωποι», που είχε αποδώσει η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια σε αλλοδαπούς, η κ. Σκορδέλη απάντησε πως δεν θεωρεί κανέναν «υπάνθρωπο«, αλλά, όπως τόνισε, «όχι και να με πατάει στο λαιμό».

Σκαρπέλη: Έδειχναν τον σύζυγό μου στην τηλεόραση χωρίς να φταίει

Στη δική της απολογία, η σύζυγος του «πυρηνάρχη» Νίκαιας Γιώργου Πατέλη, Θεώνη Σκαρπέλη, δήλωσε ότι είναι στέλεχος της πενταμελούς διοίκησης της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του συζύγου της, αλλά και της ίδιας, με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και όσα ακολούθησαν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το ότι έκανε ένας άνθρωπος κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι όλοι. Οι υπόλοιποι που φέρονται να ήταν εκεί, δεν μπορώ να ξέρω αν φταίνε όλοι, ούτε έχω επαφές με αυτούς [...] εγώ ξέρω πως δείχνανε τον σύζυγό μου στην τηλεόραση χωρίς να φταίει».

Η κ. Σκαρπέλη, που είπε πως είναι ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, τόνισε πως έμαθε για τη δολοφονία την επόμενη ημέρα και, πέραν αυτού, δεν ξέρει κάτι άλλο. Σε ερώτηση της προέδρου αν θέλησε να μάθει κάτι περισσότερο εφόσον ο σύζυγος της ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση του μουσικού, η κατηγορουμένη είπε πως δεν ήθελε να μάθει τίποτε γιατί «δεν ήθελα να τα σκαλίζω, αφού δεν είχε σχέση με αυτό (τη δολοφονία Φύσσα) γιατί να τον κάνω να νιώθει άσχημα;».

Σε ερωτήσεις για κλήσεις που φέρεται να είχε με τη σύζυγο του Γιώργου Ρουπακιά το επίμαχο βράδυ και την επομένη το πρωί, η κατηγορουμένη αρνήθηκε τις επικοινωνίες. Απέδωσε, μάλιστα, ισχυρισμούς της συζύγου του Γ. Ρουπακιά στο «σοκ» της, τονίζοντας ότι ουδέποτε της ζήτησε να απεμπλέξει τη Χρυσή Αυγή από την υπόθεση.

Μπενέκη: Πήγαινα σε εκδηλώσεις εξαιτίας της σχέσης μου με τον Λαγό

Στο δικαστήριο απολογήθηκε και η σύντροφος, κατά την επίμαχη περίοδο του βουλευτή Ιωάννη Λαγού, Νικολέτα Μπενέκη, η οποία δήλωσε πως είχε ψηφίσει δύο φορές Χρυσή Αυγή και πως εξαιτίας της σχέσης της με τον τότε βουλευτή έπαιρνε μέρος σε διάφορες δράσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις κ.λπ.

Καμία από τις τρεις γυναίκες που απολογήθηκαν δεν γνώριζε ούτε είχε σχέση με το αποκαλούμενο από κάποια στοιχεία της δικογραφίας «μέτωπο γυναικών» της Χρυσής Αυγής.