Για την ανάσυρση του και την έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο συνέδραμαν τόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ, όσο και οι συνάδελφοι αλλά και δύο πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο αμέσως μετά.

Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 16:00 το απόγευμα και αμέσως έσπευσαν στο σημείο ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό.

Εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης οι διασώστες και ο γιατρός κατέβηκαν με τη συνδρομή των εργατών από τις σκαλωσιές στα θεμέλια του υπό κατασκευή κτηρίου για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 39χρονο.

Το θύμα έφερε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, ενώ υπάρχουν ενδείξεις και για τραύμα στον πνευμοθώρακα αλλά και κακή νευρολογική αντίδραση.

Σύμφωνα με περιγραφές έγινε άμεσα ακινητοποίηση του, του χορηγήθηκαν ορός και οξυγόνο μέχρι να ξεκινήσει συντονισμένα η προσπάθεια να ανεβεί με το φορείο από τις σκαλωσιές.

Το ασθενοφόρο έφτασε στις 17:00 το απόγευμα στο ΠΑΓΝΗ όπου ο 39χρονος υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων για να αποφασιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης των σοβαρών τραυμάτων που έχει υποστεί αφού σταθεροποιηθεί η κλινική εικόνα του. 

Πηγή: neakriti