Αμέσως επικράτησε πανικός και όπως αναφέρει το stonisi.gr, μόνοι τους οι πρόσφυγες ανέσυραν το απανθρακωμένο μωρό από τα αποκαίδια του κοντέινερ, ζητώντας δικαιοσύνη ως προς τον αριθμό των νεκρών.

Θρηνούσαν περιφέροντάς το εντός του χώρου του ΚΥΤ και τρέχοντας εκτός, όπου δεν βρίσκονταν ασθενοφόρο, αστυνομία και η Πυροσβεστική είχε αποχωρήσει. 

Τι καταγγέλουν εργαζόμενοι ΜΚΟ στη Μόρια για την αστυνομία

Ότι η αστυνομία έχει ευθύνη για την τραγωδία με τους δύο νεκρούς καταγγέλλει η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου. 

Σε ανάρτησή τους στο Facebook, γραφουν χαρακτηριστικά ότι μετά τις δύο φωτιές στον καταυλισμό «οι πρόσφυγες προσέτρεξαν να σβήσουν τη φωτιά και η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα για να τους διώξει, την ώρα που έμπαινε ένα πυροσβεστικό. Αυτό εξόργισε τον κόσμο ο οποίος επιτέθηκε στο πυροσβεστικό».

Ακόμα όμως και όταν ηρέμησαν τα πράγματα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου «η αστυνομία διώχνει τον κόσμο που έχει μαζευτεί για να βοηθήσει (εργαζόμενες, διερμηνείς και αλληλέγγυοι) και έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο hotspot από την πόλη».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από stonisi.gr