Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα μέλη του κυκλώματος αναζητούσαν νεαρές κοπέλες με οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, ενώ ανάμεσα τους ήταν και ανήλικες.

Το κύκλωμα μάλιστα δεν δίσταζε να τοποθετεί και κοριούς στα κινητά των κοριτσιών που έφερναν από τη Μολδαβία, για να τις ελέγχει.

Συγκλονίζει η ομολογία 18χρονης που έπεσε θύμα του κυκλώματος μαστροπών, για το πώς την προσέγγισε το κύκλωμα και την έπεισε να έρθει να δουλέψει στην Αθήνα ως; πωλήτρια.

«Τα μόνα χρήματα στο σπίτι τα έφερνε η μητέρα μου, η οποία δούλευε στα χωράφια, ενώ ο πατριός μου δεν δούλευε. Γι’ αυτό τον λόγο όταν τελείωσα το σχολείο αποφάσισα να μετακομίσω στο Κισινάου, όπου έπιασα δουλειά, ως σερβιτόρα σε μία καφετέρια με μισθό 130 ευρώ το μήνα.

Μου ανέφερε ότι δεν θέλει άμεσα πίσω τα χρήματα αλλά όποτε έχω χρήματα δικά μου. Σε όλες τις συναντήσεις μαζί του μου έλεγε ότι θα δουλέψω ως πωλήτρια χωρίς να μου αναφέρει παραπάνω λεπτομέρειες. Μου είπε ότι θα έπαιρνα καλά χρήματα και θα μπορούσα να ζω άνετα».

Τελικά αντί για πωλήτρια δούλευε υπό άθλιες συνθήκες στους οίκους ανοχής του κυκλώματος, το οποίο εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν συνέλαβε 15 άτομα και κατάσχεσε χιλιάδες ευρώ.