Οι συγκεντρωμένοι έχουν κλείσει το δρόμο και ζητούν να φύγουν από τη Μόρια, να ταξιδέψουν στην Αθήνα και στη συνέχεια σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, νωρίτερα προκλήθηκε ένταση όταν ομάδα ατόμων κινήθηκε ενάντια στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο ενώ ένας πρόσφυγας έπαθε επιληπτική κρίση.

Επίσης πρόσφυγες τύλιξαν έναν άνθρωπο με σεντόνι και τον περιέφεραν ως νεκρό, θέλοντας να δείξουν πως μέσα στη Μόρια είναι σαν νεκροί.

Το πρωί της Τρίτης έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά 215 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια. Από τα επτά λεωφορεία που βρίσκονταν στο λιμάνι για τη μεταφορά τους, τα τέσσερα πήγαν στα Γιάννενα, δύο στο Σχιστό και ένα στην Κόρινθο.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ξέσπασε φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας με αποτέλεσμα μία γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Δεν επιβεβαιώνεται άλλος θάνατος, αφού αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το παιδί της γυναίκας είναι καλά στην υγεία του, ενώ το υπουργείο Υγείας, κάνει λόγο για μια γυναίκα νεκρή, χωρίς να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει νεκρό βρέφος. Από την άλλη πλευρά γιατροί από ΜΚΟ, κάνουν λόγο για δύο αγνοούμενα παιδιά.

Τη Δευτέρα, η Αστυνομία ανέφερε ότι εντοπίστηκε από τις Αρχές το παιδί της γυναίκας από το Αφγανιστάν, για το οποίο υπήρχαν φόβοι ότι έχασε τη ζωή του στη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό της Μόριας.

Προς το παρόν οι πυροσβέστες δεν έχουν εντοπίσει κάποια στοιχεία που να τους οδηγούν στο συμπέρασμα του εμπρησμού για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή. Βέβαια θα περιμένουν το επίσημο πόρισμα του πραγματογνώμονα.