Το κλίμα στο νησί είναι τεταμένο μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο hotspot της Μόριας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία γυναίκα.

Τη Δευτέρα έλαβε χώρα η τρίτη επιχείρηση αποσυμφόρησης μέσα σε μια εβδομάδα, κατά την οποία 200 αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες μετακινήθηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Άλλοι 350 αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή και άλλοι 110 την περασμένη Τετάρτη. Όπως ανακοινώθηκε ετοιμάζεται η αναχώρηση άλλων 400 την ερχόμενη Κυριακή.

Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, καθιστική διαμαρτυρία έξω από την είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν κλείσει το δρόμο και ζητούν να φύγουν από τη Μόρια, να ταξιδέψουν στην Αθήνα και στη συνέχεια σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, νωρίτερα προκλήθηκε ένταση όταν ομάδα ατόμων κινήθηκε ενάντια στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο ενώ ένας πρόσφυγας έπαθε επιληπτική κρίση.

Επίσης πρόσφυγες τύλιξαν έναν άνθρωπο με σεντόνι και τον περιέφεραν ως νεκρό, θέλοντας να δείξουν πως μέσα στη Μόρια είναι σαν νεκροί.

Πηγή: politikalesvos.gr