Οι 82 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια έφτασαν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά, λίγο μετά τις 15.00, στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης του νησιωτικού hot spot.

Με αφορμή την άφιξη των νέων προσφύγων και μεταναστών, μια μικρή ομάδα 30 περίπου ατόμων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας κλείνοντας την είσοδο του καταυλισμού μ’ έναν μεγάλο κορμό δέντρου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πριν φτάσουν τα τρία λεωφορεία από τον Πειραιά άνοιξαν την είσοδο του καταυλισμού, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να οπισθοχωρούν.

Στην συνέχεια υπήρξε σκηνικό περιορισμένης έντασης όταν κάποιοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, με την τάξη ωστόσο να επανέρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όμως κατά την άφιξη των νέων προσφύγων και μεταναστών προκλήθηκε ένταση με με έντονους διαπληκτισμούς και πετροπόλεμο και με κάποιους εξ αυτών να πετούν πέτρες στο εσωτερικό του καταυλισμού αλλά και σε ένα από τα τρία λεωφορεία προκαλώντας υλικές ζημιές.

Μάλιστα η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Τα πράγματα πλέον έχουν ηρεμήσει και οι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη Δομή, ενώ στο χώρο παραμένει η διμοιρία των ΜΑΤ και η ηγεσία της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κέντρο Φιλοξενίας στον Κατσικά διαμένουν πάνω από 1000 πρόσφυγες με την κατάσταση να αρχίζει πλέον να γίνεται ασφυκτική.

Στις αρχές Σεπτέμβρη 206 ακόμη άτομα από την Μόρια έφτασαν και εγκαταστάθηκαν στον Κατσικά, ενώ 36 μεταφέρθηκαν στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα.

Πηγή: EpirusTV