Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ οι γιατροί ανέφεραν ότι «σώθηκε την τελευταία στιγμή».

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής ωστόσο παραμένει διασωληνωμένος και θα μείνει για δύο 24ωρα στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, για παρακολούθηση

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επέμβαση, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα και οι θεράποντες ιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την μετεγχειρητική πορεία του συγγραφέα. 

Το ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρει: 

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθημε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύοπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής. Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15. Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο καθώς ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος και διαγνώστηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα.

Τη στιγμή που ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλούσε στην εκπομπή του Alpha «Εκτός Γραμμής» για το προσφυγικό, λίγο πριν τις διαφημίσεις, είπε: «Θα μου επιτρέψετε επειδή αισθάνομαι έναν ισχυρό πόνο στο στήθος να αποχωρήσω».