Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, Γιάννης Λύρας, μίλησε για την περιπέτεια της υγείας που αντιμετωπίζει ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, που κατέρρευσε στον αέρα της εκπομπής  «Εκτός Γραμμής».

Ο κύριος Λύρας αφού ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον Πέτρο Τατσόπουλο, τόνισε ότι μίλησε με τον καρδιοχειρουργό που τον εγχείρησε ο οποίος του είπε ότι «είναι πολύ ικανοποιημένος από την χειρουργική επέμβαση, αντικαταστάθηκε όπως μου είπε η μισή αορτή και βεβαίως είναι σταθερός. Η επέμβαση διήρκησε 4-5 ώρες, όπως είχαμε προβλέψει και τώρα εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ο γιατρός του».

Όπως είπε ο κύριος Τατσόπουλος ήταν πάρα πολύ τυχερός αφού «είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα. Ήταν κάτι περισσότερο από μία λιποθυμία, ήταν μία καρδιακή ανεπάρκεια. Η διάγνωση που έκανα εγώ ήταν καρδιακή ανεπάρκεια και με βάση την πιθανότητα του αγγειακού προβλήματος έκανα μία σταθεροποίηση και ανάνηψη του ασθενούς», τόνισε ο κύριος Λύρας, ο οποίος τόνισε ότι οι οι γιατροί και ειδικά οι χειρουργοί είναι ειδικοί στην σταθεροποίηση και στην ανάνηψη ασθενών.

Μάλιστα χαρακτήρισε την κατάσταση ως αιφνίδια και την παρομοίασε με, «ένα αεροπλάνο που πέφτει ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο».

Ακόμα είπε ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν «πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος, και σταθεροποιήθηκε και διακοσμήθηκε πλέον σταθερός και έχοντας τις;αισθήσεις του στο νοσοκομείο από τους διασώστες που ήρθαν πολύ γρήγορα».

Τέλος είπε ότι ο συγγραφέας ήταν πολύ τυχερός, καθώς ήταν να παρουσιαστεί σε χθεσινή εκπομπή και «ο συνδυασμός της δικής μου παρουσίας εκεί, με την ετοιμότητα του μηχανισμού που τον παράλαβε και τον παρέδωσε στο νοσοκομείο, τον έκανε έναν πολύ τυχερό άνθρωπο».