Το πρώτο κρίσιμο και δύσκολο 24ωρο πέρασε για τον κ. Τατσόπουλο καθώς αποσωληνώθηκε περίπου 20 ώρες μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου για το οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής που υπέστη.

Ο 59χρονος συγγραφέας και πρώην βουλευτής παραμένει στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, αλλά εκτός μηχανικής υποστήριξης, εξέλιξη σημαντική και ενθαρρυντική για την κατάσταση της υγείας του.

Οι θεράποντες ιατροί που τον παρακολουθούν παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς είναι αιμοδυναμικά σταθερός, όπως αναφέρουν στο νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν.

Η νέα ανακοίνωσή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου:

«Σχετικά με την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, που χειρουργήθηκε επειγόντως χθες για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ενημερώνουμε ότι: Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει βγεί από την μηχανική αναπνοή και βαίνει βελτιούμενος. Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση»

«Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα»

Ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας που έτυχε να βρίσκεται στο κτήριο του Alpha, δήλωσε ότι ο κύριος Τατσόπουλος ήταν πάρα πολύ τυχερός, αφού η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα.

Ο κύριος Λύρας αφού ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον Πέτρο Τατσόπουλο, τόνισε ότι μίλησε με τον καρδιοχειρουργό που τον εγχείρησε ο οποίος του είπε ότι «είναι πολύ ικανοποιημένος από την χειρουργική επέμβαση, αντικαταστάθηκε όπως μου είπε η μισή αορτή και βεβαίως είναι σταθερός. Η επέμβαση διήρκησε 4-5 ώρες, όπως είχαμε προβλέψει και τώρα εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ο γιατρός του».

Όπως είπε ο κ. Τατσόπουλος ήταν πάρα πολύ τυχερός αφού «είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα. Ήταν κάτι περισσότερο από μία λιποθυμία, ήταν μία καρδιακή ανεπάρκεια. Η διάγνωση που έκανα εγώ ήταν καρδιακή ανεπάρκεια και με βάση την πιθανότητα του αγγειακού προβλήματος έκανα μία σταθεροποίηση και ανάνηψη του ασθενούς», τόνισε ο κύριος Λύρας, ο οποίος τόνισε ότι οι οι γιατροί και ειδικά οι χειρουργοί είναι ειδικοί στην σταθεροποίηση και στην ανάνηψη ασθενών.

Μάλιστα χαρακτήρισε την κατάσταση ως αιφνίδια και την παρομοίασε με, «ένα αεροπλάνο που πέφτει ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο».

Ακόμα είπε ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν «πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος, και σταθεροποιήθηκε και διακοσμήθηκε πλέον σταθερός και έχοντας τις;αισθήσεις του στο νοσοκομείο από τους διασώστες που ήρθαν πολύ γρήγορα».

Τέλος είπε ότι ο συγγραφέας ήταν πολύ τυχερός, καθώς ήταν να παρουσιαστεί σε άλλη εκπομπή και «ο συνδυασμός της δικής μου παρουσίας εκεί, με την ετοιμότητα του μηχανισμού που τον παράλαβε και τον παρέδωσε στο νοσοκομείο, τον έκανε έναν πολύ τυχερό άνθρωπο».