Ακινητοποιημένα θα μείνουν για δεύτερη μέρα τα τρένα και οι συρμοί του Προαστιακού λόγω 24ωρης απεργίας.

Επίσης, τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 κάνουν και οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) αλλά και στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 του Μετρό).

Οι εργαζόμενοι στο μετρό κάνουν τη στάση εργασίας με αίτημα τη συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019 δεν τίθεται σε ισχύ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία των εργαζομένων.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο και τον Προαστιακό, με ανακοίνωσή της η ΠΟΣ δηλώνει πως «οι απαντήσεις που πήραμε σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της Ομοσπονδίας με τις Διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, δεν αποτελούν ούτε βάση για περαιτέρω συζήτηση.

Ταυτόχρονα η Σ.Σ.Ε. του ΟΣΕ που έχει υπογραφεί από το Μάρτιο βρίσκεται στο Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει υπογραφεί και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Μετά από αυτό, υλοποιούμε την απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου».

Καλεί, τέλος, όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί έξω από το κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3).