Αν και η καταιγίδα ήταν μικρής διάρκειας, ωστόσο οι δρόμοι στη Γλυφάδα μετατράπηκαν σε ποτάμια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Reader.gr.

Η κακοκαιρία έπληξε περιοχές τόσο στα βόρεια και ανατολικά όσο και στα νότια του νομού.

Διορθωμένο δελτίο γενικής πρόγνωσης δύο ημερών εξέδωσε η ΕΜΥ ενώ η Περιφέρεια Αττικής εφιστά την προσοχή στα μέτρα αυτοπροστασίας από την κακοκαιρία.

Προβλήματα σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Κέρκυρας, της Ηλείας και της Αχαίας, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή Λεσίνι της Αιτωλοακαρνανίας πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Παράλληλα έκλεισε η παλαιά εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του 48ου χιλιομέτρου, κοντά στο Χαλίκι.

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, στο Νεοχώρι άνοιξε ο δρόμος, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Λόγω της βροχής και των πολλών νερών που έπεσαν, ο δρόμος έπαθε καθίζηση κι ένα αυτοκίνητο έπεσε μέσα.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμα, μηχανήματα εργάζονται συνεχώς ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και πυροσβεστικές δυνάμεις για απαντλήσεις υδάτων.

Πλημμύρισαν δρόμοι και Κέντρο Υγείας στην Κέρκυρα 

Στην Κέρκυρα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου πλημμύρισε. 

Παράλληλα τα πλοία ανοιχτού τύπου είναι δεμένα στο λιμάνι από το πρωί της Πέμπτης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, ενώ κλειστό είναι το λιμάνι της Λευκίμμης. Σύμφωνα με το corfutvnews.gr τα δρομολόγια εκτελούνται με κλειστού τύπου πλοία από και προς την Ηγουμενίτσα.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κέρκυρας οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν περιοχές του νησιού. Δέντρα και κλαδιά έχουν επίσης πέσει σε δρόμους του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, ένα κυπαρίσσι έπεσε στον δρόμο που οδηγεί στις φυλακές.

Σύμφωνα με το startmediacorfu.gr, το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου έχει πλημμυρίσει και οι εργαζόμενοι με σκούπες και σφουγγαρίστρες προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά.

Προβλήματα και στην Ηλεία 

Στους δρόμους βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Πύργο, Αμαλιάδα και Λεχαινά, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Το ισχυρό μπουρίνι «σάρωσε» την περιοχή του κάμπου έχουν καταγραφεί δεκάδες πτώσεις δέντρων κατά μήκος της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου.

Το πρωινό μπουρίνι της Πέμπτης δημιούργησε υδροστρόβιλους στον Κυπαρισσιακό κόλπο, στα ανοιχτά των ακτών της Ηλείας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, σε μία περίπτωση ενισχύθηκε το φαινόμενο και μετατράπηκε σε ανεμοστρόβιλο στην περιοχή της Αγουλινίτσας.

Παράλληλα έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του κάμπου, κυρίως προς τη Βουπρασία, στα όρια με τον νομό Αχαΐας.

«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Πάτρα και πλημμυρισμένα σπίτια 

Προβλήματα δημιούργησε η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την Πάτρα.

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι της Αγυιάς, αλλά και η Ακτή Δυμαίων, από τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε σε μικρό χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Στην περιοχή των Δεμενίκων πλημμύρισαν υπόγεια ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά από το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης νέο μέτωπο κακοκαιρίας θα επηρεάσει την ελληνική επικράτεια.

Φωτογραφίες & βίντεο: corfutvnews.gr, startmediacorfu.gr, aixmi-news.gr, ilialive.gr