Με κεντρικό σύνθημα «δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, μόνιμους διορισμούς και την άμεση κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν. 

Τα αιτήματα: 

  • Απόσυρση του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που καταργεί στην πράξη τα καταστατικά των Συλλόγων-συνδικάτων  και ελέγχει ηλεκτρονικά την ατομική και συλλογική στάση των εργαζομένων. Συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές που μεταβάλλουν σε ομήρους της εργοδοσίας τους εργαζόμενους. Κάτω τα χέρια από τη μισθωτή εργασία και τα δικαιώματα. 
  • Μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση τώρα, στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση.
  • Δικαιώματα στους συμβασιούχους αναπληρωτές ίσα με αυτά των μονίμων.
  • Άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών που υπάρχουν.
  • Εφαρμογή του Νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο παντού.
  • 14χρονη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. 

«Τα προβλήματα απλά μεταβιβάζονται από τη μία κυβέρνηση στην επόμενη»

«Μετά την υποτιθέμενη απόλυτη κανονικότητα των πρώτων ημερών στα σχολεία, υπάρχουν κενά. Γιατί δεν έχουν γίνει όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών, που είναι απαραίτητες, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει γίνει η κατανομή που θα έπρεπε και γιατί πρέπει να γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών» τονίζει ο κ. Θανάσης Κικινής πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

«Πέρα από τα κενά, υπάρχουν δεκάδες άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα η ακαταλληλότητα των κτηρίων, που αναδείχθηκε από την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα. Υπάρχουν προβλήματα που τα μεταβιβάζει απλά η μία κυβέρνηση στην επόμενη».