Εκθέτες (εκδοτικούς οίκους, μαγαζιά, χειροτέχνες και ζωγράφους), επιτραπέζια, παιχνίδια ρόλων, video games, παιχνίδια, live, καθώς και διαγωνισμό cosplay την Κυριακή το μεσημέρι, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει κανείς, στην φετινή διοργάνωση.

Στο φουαγιέ της αμερικανικής ένωσης, θα βρείτε την εικαστική έκθεση του διεθνούς φήμης ζωγράφου Σπύρου Γελέκα, η οποία βασίζεται στην μέση Γη και το έργο του Tolkien. 

Η Ρέα Πιπινιά, υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων, του φεστιβάλ, δηλώνει στο Reader: «Το φεστιβάλ κλείνει φέτος πέντε χρόνια. Είμαστε παρα πολυ χαρούμενοι που κάθε χρόνο μεγαλώνει και περισσότερο. Ξεκινήσαμε με 300 επισκέπτες  στο Second Skin και πέρσι υποδεχτήκαμε πάνω από 5.000 φίλους του «φανταστικού». Το σημαντικό για εμάς είναι ότι βλέπουμε τον κόσμο να διασκεδάζει και να χαίρεται που βρίσκεται μαζί μας. Έχουμε επισκέπτες από όλα τα σημεία της χώρας που μας τιμούν με την παρουσία τους κάθε χρόνο. Χαιρόμαστε πολύ που το διήμερο αυτό αποτελεί μια πραγματική γιορτή για το «φανταστικό».