«Έγινε πολύ κακή διαχείριση του περιστατικού, ήταν πολύ σοβαρό αφού διεγνώσθη με διαχωριστικό ανεύρυσμα, δηλαδή ίδια περίπτωση με τον Πέτρο Τατσόπουλο», είπε ο κ. Γιαννάκος στο OPEN.

«Η γυναίκα κατέρρευσε 14:30 στην Αρχαία Ολυμπία και τελικά πέθανε μετά από επτά ώρες, 20:30, στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου ο προορισμός της δεν ήταν για εκεί, γιατί δεν υπάρχει καρδιοχειρουργική κλινική εκεί, αλλά για τα Γιάννενα. Δηλαδή θα αντιμετωπιζόταν χειρουργικά, που έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα, επτά ώρες μετά», είπε.

«Θυμηθείτε τι είπε ο καρδιοχειρουργός που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο: Αναγκάστηκα να τον χειρουργήσω πριν τον πιάσει η νάρκωση γιατί ήταν πολύ έκτακτο το περιστατικό», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος μίλησε με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Άρτας: «πήγε ο σύζυγός της μισή ώρα μετά, δηλαδή 21:00 και είπε στους γιατρούς ότι ο ίδιος ζήτησε να γίνει αεροδιακομιδή. Γίνονται αεροδιακομιδές από τον Άραξο και προξενεί μεγάλη εντύπωση γιατί επιλέχτηκε να πάει στα Γιάννενα που είναι πιο μακριά και όχι στο Ωνάσειο που είναι πιο κοντά, είναι εξειδικευμένο καρδιοχειρουργικό κέντρο και εφημερεύει για όλη την Ελλάδα. Θα πρέπει να μας απαντήσουν, δεν είχε μονάδα;».

«Στο Ρίο δεν λειτουργεί η καρδιοχειρουργική κλινική. Το 2017, ο κ. Δουγένης ο καθηγητής πήρε έδρα στο Αττικό και δυστυχώς η κλινική έκλεισε και είναι εξοπλισμένη. Μάλιστα υπάρχουν και νοσηλευτές εκπαιδευμένοι. Το 2018 πήγε ένας καρδιοχειρουργός ο οποίος έφυγε, του έδωσαν μετάταξη, ο οποίος ζητούσε να πάνε και άλλοι γιατροί να λειτουργήσει η κλινική. Όλη η Δυτική Ελλάδα που εξυπηρετεί και τα νησιά δεν έχει καρδιοχειρουργική κλινική», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

«Όταν έχεις τόσο σοβαρό περιστατικό δεν επιλέγεις να διακομιστεί με μια ειδικευόμενη, πρέπει να υπάρχει αναισθησιολόγος γιατί μπορεί να χρειαστεί διασωλήνωση. Πρέπει να μας πουν γιατί αυτή η γυναίκα έκανε τρεις ώρες στο νοσοκομείο του Πύργου. Πήγε 14:30 και έφυγε περίπου στις 18:00», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η 52χρονη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σύζυγος του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, βρισκόταν στο 28ο Συνέδριο Φιλοσοφίας και κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου το μεσημέρι του Σαββάτου.