Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ: «Οι εργοδότες ζητούν την ακύρωση της εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, γιατί «…αφενός δεν έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και η εν λόγω εγκύκλιος δεν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, αφετέρου αλλάζει την ουσία του νόμου 4172/2013, με τον οποίο ορίζεται ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός ως μία μοναδική αξία (ποσό) αναφοράς…».

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι αυξήσεις λόγων τριετιών, που χορηγήθηκαν από τον Φεβρουάριο του 2019 σε χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, καθώς ο ΣΕΒ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωσή τους.

Μετά την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης και της μείωσης των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, που ήταν επίσης αιτήματα του ΣΕΒ, τώρα οι εργοδοτικοί φορείς να ακυρωθούν οι αυξήσεις που χορηγήθηκαν λόγω των τριετών, παράλληλα με την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Η προσφυγή κατατέθηκε στις 27 Ιουνίου, διαβιβάστηκε στο υπουργείο Εργασίας, στις 2 Ιουλίου, λίγο πριν τις εκλογές και είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί στις 8 Οκτωβρίου».