Σύμφωνα με τον Alpha, ο αστυνομικός είπε ότι βρισκόταν με άλλους συναδέλφους του στο άγαλμα του Τρούμαν επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου και πήρε εντολή από την υπηρεσία να απομακρύνει ομάδα μελών του ΠΑΜΕ που πετούσε μπογιές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αστυνομικός των ΜΑΤ είπε ότι αν και προσπάθησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές με τη χρήση της φυσούνας με τα χημικά αλλά και γκλοπ χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν καθώς έρχονταν συνεχώς και άλλα άτομα.

Όπως υποστήριξε, δέχτηκε δύο κλωτσιές οι οποίες του προκάλεσαν κάταγμα στην κλείδα και τραυματισμό στον αυχένα και ένιωσε πως «έχασε το φως του», του έφυγε το κράνος, ενώ διαδηλωτές συνέχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον έσωσαν οι συνάδελφοί του που ήταν παρόντες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο διαδηλωτής που επιτέθηκε στον αστυνομικό έχει ταυτοποιηθεί ενώ συνεχίζεται η έρευνα.

Υπενθυμίζεται πως η κίνηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία διαδηλωτή στη συγκέντρωση κατά της έλευσης του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μαικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έγραψε στο Facebook το ονοματεπώνυμο του διαδηλωτή, όπως και το ότι ήταν υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Το ΚΚΕ αντιδρώντας μίλησε για πρακτικές «χαφιεδικού τύπου» και για παραβίαση της νομοθεσίας των προσωπικών δεδομένων: «Από πού, αλήθεια, αντλεί αυτά τα στοιχεία και με ποιο δικαίωμα τα εκτοξεύει δημόσια, στοχοποιώντας, με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο, πρόσωπα και παραβιάζοντας ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα;»

 «Αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης του συστήματος δεν μπόρεσαν να αποσιωπήσουν τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και που παρά την προσπάθεια καταστολής, αυτή κατέληξε στην αμερικάνικη πρεσβεία, τώρα επιδίδονται στη συκοφάντηση και το χαφιεδισμό. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, τους εργαζόμενους, που απαιτούν η χώρα μας να μη μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή εμπλέκοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η απάντηση Μπογδάνου στο ΚΚΕ: Ο διαδηλωτής είναι δημόσιο πρόσωπο

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απάντησε στο ΚΚΕ για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του διαδηλωτή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε στο Twitter: «Ο ΒΠ είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ως μέλος ΚΣ ΚΝΕ και υποψήφιος ΚΚΕ στη Θήβα. Τα στοιχεία του γνωστά, η φυσιογνωμία του επίσης και το πρόσωπό του σε κοινή θέα. Αντί λοιπόν να στοχοποιεί με αήθειες, το ΚΚΕ να απαντήσει: Διαψεύδει; Καταδικάζει; Επικροτεί; Τα άλλα είναι μπάλα στην εξέδρα».