Οι αποκαλύψεις είχαν προκαλέσει αποτροπιασμό αλλά και αιτιάσεις για τη στάση και το ρόλο της τοπικής κοινωνίας, η οποία κατηγορήθηκε ότι έκανε τα... στραβά μάτια.

Χθες Δευτέρα, το Δικαστήριο, αφού άκουσε τις απολογίες τους, επέβαλε στον 52χρονο πατέρα ποινή κάθειρξης 24 ετών (εκτιτέα τα 20) και στην 47χρονη μητέρα ποινή κάθειρξης 13 ετών (εκτιτέα τα 8).

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν συγκεκριμένα ένοχοι για αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα και δεκατέσσερα έτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε αποπλάνηση παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα δώδεκα και δεκατέσσερα έτη, κατά μόνας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια σε κατάχρηση σε ασέλγεια κατά μόνας και κατ’ εξακολούθηση κατά συρροή και για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας, κατά συρροή.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στην μητέρα και απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στον πατέρα.

Η υπόθεση που προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό 

Οι κατηγορούμενοι είναι σύζυγοι και κατοικούν στην περιοχή Πλάκα Λέρου, μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα τους, (γεν. στις 17.10.2004) και (γεν. στις 24.12.2008), καθώς και τον ενήλικο υιό, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.

Ο πατέρας φέρεται να έκανε ασελγείς πράξεις εις βάρος της κόρης του περισσότερες της μιας φορές και συγκεκριμένα είτε της αφαιρούσε τα ρούχα και εσώρουχα είτε την έβρισκε γυμνή στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο και εν συνεχεία την θώπευε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα.

Σε άλλη δε περίπτωση, ο κατηγορούμενος επιχείρησε να έλθει σε παρά φύσιν συνουσία με την ανήλικη, χωρίς να επιτύχει τον σκοπό του λόγω της αντίδρασης της παθούσας, που αρνήθηκε να υποστεί την ολοκλήρωση της ασελγούς πράξης από μέρους του και αποχώρησε.
Όπως προέκυψε, στις ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης συμμετείχε και η μητέρα της.

Με εντολή, προτροπή και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορούμενου, η ανήλικη κόρη τους, αφαίρεσε τα ρούχα της και η μητέρα της, δεύτερη κατηγορούμενη, την θώπευσε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα προς ικανοποίηση της γενετήσιάς τους επιθυμίας.

Ο πατέρας φέρεται να επιχείρησε ασελγή πράξη και σε βάρος του ανήλικου υιού του.

Επίσης συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι κακοποιούσε σεξουαλικά και τον ενήλικο γιο ο οποίος έπασχε από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση και ήταν για το λόγο αυτό ανίκανος να αντισταθεί.

Το ίδιο έκανε και η μητέρα, η οποία επιχείρησε και η ίδια, από κοινού με το σύζυγό της , ασελγείς πράξεις σε βάρος του ψυχικά πάσχοντος παιδιού.

Πατέρας και μητέρα ομολόγησαν τις απεχθείς πράξεις τους, αν και ο πατέρας είχε επιχειρήσει να ανακαλέσει.

Μη πειστικός κρίθηκε ο ισχυρισμός της γυναίκας ότι τέλεσε τις ως άνω πράξεις επειδή φοβόταν το σύζυγό της, καθώς η ίδια στην ανακριτική απολογία της δήλωσε ότι δεν είχε απειλές από αυτόν.

Άλλωστε, όπως αναφέρει σε άλλο σημείο της απολογίας της, σε ένα από τα περιστατικά ασελγούς πράξης (θωπεία στήθους) που τέλεσε η ίδια σε βάρος της ανήλικης κόρης της δεν ήταν μπροστά ο σύζυγός της, γεγονός που αποδυναμώνει τον ισχυρισμό της ότι τέλεσε τις εν λόγω πράξεις υπό την απειλή και τον φόβο του συζύγου της.

Πηγή: Dimokratiki.gr 

Πηγή φωτογραφίας: aegeanews.gr