«Θα ήθελα μέσα από καρδιάς να σας ευχαριστήσω θερμά για το σεβασμό και τη συμπαράστασή σας», είπε η κυρία Φύτρου-Βουκάκη στον ΑΝΤ1.

Η κυρία Φύτρου-Βουκάκη προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και υποστηρίζει στη μήνυσή της πως αν τα αρμόδια όργανα επιτελούσαν το έργο τους δεν θα έχανε τόσο άδικα την οικογένειά της.

«Οι μηνυόμενοι αρνήθηκαν να μου χορηγήσουν συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία θα μπορούσαν να φωτίσουν την υπόθεση προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία και διαπράττοντας ποινικώς κολάσιμες πράξεις», αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυση των 41 σελίδων που κατέθεσε η κυρία Φύτρου-Βουκάκη.

«Η εγκληματική αυτή παράλειψη του διοικητή των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Είχε ως τραγικό αποτέλεσμα την καταστροφή της οικογένειάς μου. Γνώριζε ο ανωτέρω διοικητής ότι η μη απογείωση των ελικοπτέρων θα οδηγούσε στο θάνατο των συνανθρώπων μας», επισημαίνει στη μήνυση η κυρία Φύτρου-Βουκάκη.

«Είμαι πλέον βέβαια, από τα συγκεντρωμένα, έως σήμερα, σημαντικότατα αποδεικτικά στοιχεία, ότι ο θάνατός τους, όπως και ο θάνατος δεκάδων συμπολιτών μας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν ο κρατικός μηχανισμός και οι εντεταλμένοι προς τούτο λειτουργοί του ενεργούσαν υπευθύνως, όπως ο νόμος ορίζει», τονίζει στη μήνυση.

Η κυρία Φύτρου-Βουκάκη στη μήνυση που κατέθεσε στρέφεται κατά του αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργου Πορτοζούδη, του διοικητή Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, αλλά και της πρώην γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

«Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι για τη μέχρι τώρα τήρηση της δικονομικής συνέπειας. Υπάρχουν και νέες κατηγορίες», δήλωσε ο δικηγόρος της Βαρβάρας Βουκάκη, Βασίλης Καπερνάρος και επεσήμανε πως «τα πλημμελήματα δεν είναι πλημμελήματα αλλά είναι και κακουργήματα».