Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε στον 36χρονο πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 3.000 ευρώ για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ο 36χρονος χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμα «SexoulinoSZ», «Mike Hawk» και «Balletinstructor» διαφήμιζε σε chatrooms παιδόφιλων στο mIRC διακοπές στον Όλυμπο Καρπάθου, υποσχόμενος σε παιδόφιλους πως θα έβρισκε παιδιά για να ασελγήσουν σε βάρος τους.

Η δράση του αποκαλύφτηκε στο εικονικό δωμάτιο συνομιλίας των παιδόφιλων με τίτλο «#0!!!!!!!dad&daughtersex», όπου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά και ο 36χρονος έγραφε τα εξής: «Γεια σας γονείς… είναι κανείς από εσάς σήμερα εδώ που επιθυμεί να περάσει όμορφες οικογενειακές διακοπές αυτόν τον χρόνο; Στείλτε μου μήνυμα, είμαι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Ελλάδα».

Υποδυόμενος τον ενδιαφερόμενο για διακοπές στην Ελλάδα, Καναδός αστυνομικός με το ψευδώνυμο «BigBoBo» επικοινώνησε για πρώτη φορά με τον 36χρονο στις 16 Ιανουαρίου 2007. Οι δυο τους συνομίλησαν στη συνέχεια μέσω MSN και email.

Για να πείσει τον 36χρονο ο αστυνομικός συστήθηκε ως πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών που ενδιαφερόταν για διακοπές στην Κάρπαθο ο οποίος θα τον άφηνε να ασελγήσει σε βάρος των παιδιών του.

Ο 36χρονος πείστηκε και του έδωσε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, ενώ του εκμυστηρεύτηκε ότι επιθυμεί να κακοποιεί σεξουαλικά παιδιά.

Παράλληλα ισχυρίστηκε πως το καλοκαίρι του 2006 είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα αγοράκι πέντε ετών που βρισκόταν στην Κάρπαθο για διακοπές με τον πατέρα του. Επίσης έστειλε στον αστυνομικό φωτογραφίες οι οποίες ισχυρίστηκε ότι τραβήχτηκαν ενώ ασελγούσε σε βάρος του παιδιού. Συνολικά του απέστειλε 10 φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων με γυμνά ανήλικα κορίτσια ηλικίας μικρότερης των 5 ετών σε άσεμνες πόζες.

Ο 36χρονος πρότεινε στον αστυνομικό να ταξιδέψει στο νησί και να διαμείνει στα ενοικιαζόμενα δωμάτια ιδιοκτησίας του, με τις ανήλικες κόρες του, ηλικίας 9 και 12 ετών, υποσχόμενος ότι εάν τον αφήσει να τις κακοποιήσει θα τον έφερνε σε επαφή με το πεντάχρονο αγοράκι που είχε επίσης κακοποιήσει.

Όπως ανέφερε στον Καναδό αστυνομικό, είχε φιλοξενήσει στην Κάρπαθο τέσσερις οικογένειες από την Ευρώπη ενώ περίμενε ακόμα δύο.

Ο 36χρονος έστειλε στον αστυνομικό μέσω email τη διεύθυνση για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς επίσης και φωτογραφίες.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 36χρονος ομολόγησε πως έχει στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας και πως δεν κακοποίησε σεξουαλικά παιδιά.