Παράλληλα, οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος συλλέγουν και μαρτυρικές καταθέσεις, τόσο από άτομα που είδαν την πορεία του σκουρόχρωμου Mercedes στον νέο Μώλο Δραπετσώνας, όσο και από άτομα του περιβάλλοντος τους. Μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι μετά τον χαμό του εκδότη, Τάκη Μαυρίκου, τον Ιούνιο του 2016 μέσα στη φλεγόμενη Porsche στην Αττική Οδό, η οικογένεια -και ιδίως η 75χρονη μητέρα του- αντιμετώπιζε ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα. Γι’ αυτό και από τις Αρχές εξετάζεται το σενάριο της αυτοχειρίας.

Περισσότερες απαντήσεις, για τα αίτια θανάτου και για την κατάσταση που βρίσκονταν η ηλικιωμένη οδηγός του μοιραίου οχήματος, θα δώσει η νεκροψία - νεκροτομή (άμεσα) και οι τοξικολογικές εξετάσεις (αργούν πάντα τα αποτελέσματα).  

Τι κατέγραψε κάμερα ασφαλείας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντική βοήθεια στο έργο του ΛΣ δίνει το υλικό που έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας στον νέο Μώλο Δραπετσώνας. Εκεί αποτυπώνεται η πορεία του Mercedes που οδηγούσε η μητέρα του Τάκη Μαυρίκου, καθώς φαίνεται να πέφτει στη θάλασσα χωρίς καμία προσπάθεια να ανακόψει την πορεία του οχήματος, αλλά τουναντίον να επιταχύνει! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μοιραίο αυτοκίνητο, ίσως και να ξεπερνούσε τα 100χλμ/ώρα.