Μιλώντας στον ΑΝΤ1, φύλακας παρακείμενου πλοίου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σκηνής είπε «έτρεξα, φώναζα στη γυναίκα, κυρία, κυρία, δεν μου απαντούσε. Έτρεξαν εδώ κάποιοι να πάρουν το Λιμεναρχείο, στο  μεταξύ το αυτοκίνητο άρχισε να βουλιάζει και λίγο πριν βουλιάξει τελείως, σηκώνει εκείνη το παράθυρο και το κλείνει. Μάλιστα, το πίσω παράθυρο ήταν ανοιχτό, βγήκε το ένα σκυλί από το παράθυρο».  

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η 75χρονη Σοφία Μαυρίκου, ο 53χρονος γιος της Θεόδωρος και τα δυο σκυλιά τους έπεσε – σύμφωνα με μαρτυρίες- με μεγάλη ταχύτητα στο λιμάνι της Δραπετσώνας.

Μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι μετά τον χαμό του εκδότη, (Παναγιώτη) Τάκη Μαυρίκου, τον Ιούνιο του 2016 μέσα στη φλεγόμενη Porsche στην Αττική Οδό, η οικογένεια -και ιδίως η 75χρονη μητέρα του- αντιμετώπιζε ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα. 

Γι’ αυτό και από τις Αρχές εξετάζεται το σενάριο της αυτοχειρίας.

Περισσότερες απαντήσεις, για τα αίτια θανάτου και για την κατάσταση που βρίσκονταν η ηλικιωμένη οδηγός του μοιραίου οχήματος, θα δώσει η νεκροψία - νεκροτομή (άμεσα) και οι τοξικολογικές εξετάσεις (αργούν πάντα τα αποτελέσματα).  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντική βοήθεια στο έργο του ΛΣ δίνει το υλικό που έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας στον νέο Μώλο Δραπετσώνας. Εκεί αποτυπώνεται η πορεία του Mercedes που οδηγούσε η μητέρα του Τάκη Μαυρίκου, καθώς φαίνεται να πέφτει στη θάλασσα χωρίς καμία προσπάθεια να ανακόψει την πορεία του οχήματος, αλλά τουναντίον να επιταχύνει! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μοιραίο αυτοκίνητο, ίσως και να ξεπερνούσε τα 100χλμ/ώρα.