Η 60χρονη μητέρα δώρισε έδωσε το μόσχευμα στον 40χρονο γιο της αφού υπήρχε συμβατότητα. Η μεταμόσχευση έγινε στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα ενώ δότρια και λήπτης είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως αναφέρει στο magnesianews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Μαγνησίας, Βασίλης Γιαννάκος υπάρχουν και άλλες μητέρες που σκέφτονται να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση νεφρού στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο χρόνος αναμονής στη λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμόσχευσης να φθάνει τα δέκα χρόνια. Μόνο στη Μαγνησία 65 άνθρωποι περιμένουν μοσχεύματα.

Επίσης 220 άτομα κάνουν αιμοκάθαρση σε ιδιωτικές κλινικές αλλά και στο νοσοκομείο Βόλου με το κόστος της θεραπείας να ανέρχεται σε 2.500 ευρώ το μήνα.

«Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κόστος το οποίο το επωμίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας» όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, «ενώ στην περίπτωση που βρεθεί δότης, το κόστος είναι μόλις 500 για την επέμβαση και υπάρχει και ένα κόστος για την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί». Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει πως το κράτος μπορεί να γλυτώσει πολλά χρήματα με την προώθηση των μεταμοσχεύσεων.