Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 25, 28 και 30 ετών, ως βασικά στελέχη εγκληματικής οργάνωσης και σχηματίστηκε σε βάρος τους ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Μάλιστα, χρειάστηκε η συνεργασία αστυνομικών του Α.Τ. Μυκόνου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και της ΟΠΚΕ.

Μάλιστα, η Αστυνομία αναζητά κι άλλα άτομα που συμμετείχαν στην αλυσίδα της διακίνησης ναρκωτικών μέχρι το «νησί των ανέμων».

Μετά από έρευνα εβδομάδων διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα είχε διακριτούς ρόλους (προμηθευτή, μεταφορέα, τσιλιαδόρου, διακινητή) και τα μέλη του προέβαιναν σε μεταφορά ναρκωτικών στο νησί και περαιτέρω διαμοιρασμό τους, με μικροσυσκευασίες, σε ενδιαφερομένους χρήστες, εφαρμόζοντας πρακτικές αποφυγής αστυνομικών ελέγχων. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν «καβάτζες» που έκρυβαν ναρκωτικά οι διακινητές, αλλά χώρους που διέμεναν οι ίδιοι. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κάνναβη ακατέργαστη συνολικού βάρους 139,1 γραμμαρίων διαμοιρασμένη σε μικροσυσκευασίες έτοιμες για πώληση
  • Ζυγαριά ακριβείας
  • Δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών
  • Δυο κινητά τηλέφωνα

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο 28χρονος που συνελήφθη είναι παλιός γνώριμος των Αρχών για παρόμοια υπόθεση και βρίσκονταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους!