Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε προειδοποιητική πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 11:00 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το Σαββατοκύριακο οι υπάλληλοι των δήμων θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία.

Επίσης, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. όπου θα αναλυθούν οι λόγοι της αντίδρασης των εργαζομένων και το πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας. 

Το Σάββατο και την Κυριακή η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία και θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μετά το πέρας του Συλλαλητηρίου και ώρα 1.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας όπου θα μεταφερθούν οι αποφάσεις των Συλλόγων και θα αποφασισθεί το πλαίσιο δράσης για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.