Ταυτόχρονα σήμερα με απόφαση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στην πρωτεύουσα του νησιού -όπου και βρίσκεται το ΚΥΤ- θα παραμείνουν κλειστά.

Όλα ξεκίνησαν κοντά στον δημοτικό κήπο της πόλης της Σάμου, όταν ομάδα Αφγανών επιτέθηκε με μαχαίρια εναντίον Σύρων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών ατόμων στον θώρακα και την πλάτη.

Στη συνέχεια οι συγκρούσεις μεταξύ Αφγανών και Σύρων συνεχίστηκαν στο hot spot του νησιού, στο Βαθύ, ενώ άναψαν και φωτιές με την Πυροσβεστική να παρεμβαίνει και την Αστυνομία να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Κατά τη διάρκεια και των δύο επεισοδίων έγιναν συλλήψεις, ενώ από λόγω του καπνού από τις φωτιές κάποιοι αλλοδαποί πήγαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Στη συνέχεια περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του νησιού, ζητώντας να αποχωρήσουν προς την ενδοχώρα.

Τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητη η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στη Σάμο υπό τον φόβο νέων, εκτεταμένων επεισοδίων.

Φωτογραφίες και βίντεο από: samos24.gr, samostimes.gr