Το κατάστημα που δημιούργησαν οι Αφοί Βασιλόπουλοι στην οδό Σταδίου και μεταφέρθηκε το 2012 επί της Πλατείας Κλαυθμώνος κατέβασε πριν από λίγες μέρες τις πινακίδες του ενώ στη θέση του αναμένεται σύντομα να λειτουργήσει σούπερ μάρκετ.

Η ιστορία του καταστήματος το οποίο για πολλά χρόνια αποτελούσε συνώνυμο των εκλεκτών προϊόντων ξεκίνησε το 1907 όταν οι επιχειρηματίες Αλεξάνδρου και Τσολίνα, άνοιξαν στην οδό Σταδίου 19, την επιχείρηση με τη γνωστή ταμπέλα «εδώδιμα αποικιακά». 

Το 1950 η ιδιοκτησία πέρασε στους αδερφούς, Γεράσιμο και Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, οι οποίοι εμπλούτισαν τα εμπορεύματα με νέα και καθιέρωσαν το μαγαζί στους υψηλούς κύκλους της Αθήνας. 

Το 2008 αγοράστηκε από τους Γιώργο και Παναγιώτη Μαστοράκο, πατέρα και υιό, οι οποίοι συνέχισαν τη διατήρηση του καλού ονόματος που είχε χτίσει η οικογένεια τα προηγούμενα χρόνια, φέρνοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και ειδικής γαστρονομίας, για τα οποία ερχόταν κόσμος από όλες τις περιοχές της Αττικής.

Το ιστορικό μαγαζί καίγεται ολοσχερώς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2012. Το μόνο που σώθηκε τότε ήταν η ταμπέλα που κοσμούσε την πρόσοψη.

Μόλις 2,5 μήνες μετά, το κατάστημα επαναλειτουργεί και η ταμπέλα του υψώνεται και πάλι λίγο πιο κάτω, επί της Πλατείας Κλαυθμώνος. Μεγάλη βιτρίνα και ιδιαίτερης αισθητικής ξύλινη πόρτα, ενώ ο εωτερικός χώρος διακοσμείται με δεκάδες ασπρόμαυρα κάδρα που απεικονίζουν την παλιά Αθήνα, αναφορά στο παρελθόν του καταστήματος.

Η τελευταία πράξη της ιστορίας γράφτηκε πριν από μερικές μέρες όταν οι ιστορική ταμπέλα κατέβηκε και πάλι.

Πηγή: insider.gr