Σύμφωνα την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το απόγευμα του Σαββάτου στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Πύργου, συνοδός ζήτησε εξιτήριο για τη νοσηλευόμενη συγγενή του.

Οι μοναδικοί δύο γιατροί, παθολόγοι, που υπήρχαν εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο ήταν απασχολημένοι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Παράλληλα οι δύο νοσηλεύτριες που ήταν στην παθολογική κλινική και είχαν βάρδια για 50 ασθενείς ειδοποίησαν τον γιατρό για τη πρόθεση του συνοδού να υπογράψει για να πάρει εξιτήριο η ασθενής.

Οι νοσοκόμες ενημέρωσαν το συνοδό και του ζήτησαν να περιμένει να τελειώσει ο γιατρός από τα επείγοντα για να ετοιμάσει το εξιτήριο. Ωστόσο όπως περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ, ο συνοδός επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια και τη χτύπησε. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, αναφέρουν πώς εάν δεν επενέβαιναν συνάδελφοι και συνοδοί που άκουσαν τις φωνές της συναδέλφου θα την είχε σκοτώσει. «Ήρθε το προσωπικό ασφαλείας και η αστυνομία αλλά ο δράσης εξαφανίστηκε» ανέφεραν συγκεκριμένα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Σάββατο απόγευμα στην πολύπαθη παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου με τους ελάχιστους γιατρούς και νοσηλευτές και τους υπεράριθμους ασθενείς ένας συνοδός ζήτησε εξιτήριο για νοσηλευόμενη. Οι δύο γιατροί παθολόγοι που υπήρχαν στο Νοσοκομείο ήταν απασχολημένοι με έκτακτα περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι δύο νοσηλεύτριες που ήταν στην παθολογική κλινική βάρδια για 50 ασθενείς ειδοποίησαν τον γιατρό για τη πρόθεση του συνοδού να υπογράψει για να πάρει εξιτήριο η ασθενής. Ζήτησαν παράλληλα από τον συνοδό να περιμένει να τελειώσει ο γιατρός από τα ΤΕΠ προκειμένου να φτιάξει το εξιτήριο.

Ο συνοδός ανυπόμονος επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια και βιαιοπράγησε. Εάν δεν επενέβαιναν συνάδελφοι και συνοδοί που άκουσαν τις φωνές της συναδέλφου θα την είχε σκοτώσει. Ήρθε το προσωπικό ασφαλείας η αστυνομία αλλά ο συνοδός δράσης εξαφανίστηκε!!! Κινδυνεύει η ζωή μας στα νοσοκομεία.

Μέτρα από την κυβέρνηση επειγόντως. Προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.